luni, 24 ianuarie 2011

Cornulete fragede cu untura

Finally, am facut cornuletele. Am gasit mai multe variante de retete si cum nu le-am mai facut pana acum, nu am stiut ce sa aleg din prima. Pana la urma am folosit asa: 300 g faina, 180 g untura - initial am vrut sa pun 150 de g, dar am zis sa fiu generoasa, 2 galbenusuri batute cu o jumatate de iaurt mic (aprox. 75 g) si 50 g zahar. Am combinat reteta lui Lili cu cea gasita la Radu Anton Roman, doar ca in loc de smantana am pus iaurt. Nu stiu daca asta e cea mai buna varianta de aluat, dar va zic ca treaba cu topitul in gura e pe bune :). 

Aluatul rezultat din ingredientele de mai sus este foarte, foarte fraged. A stat cam 2 ore la frigider, apoi l-am impartit in 8 bucati egale, lasate in frigider si scoase una cate una, pe masura ce formam cornuletele. Pana sa dau la copt prima tura, tot in frigider au stationat si ele. Am urmat indicatiile lui Lili in ce priveste modelarea cornuletelor: se intide in foaie subtire (dar nu transparenta) bucata de aluat si se imparte in 8 triunghiuri, care se umplu cu ce doreste fiecare si se ruleaza de la exterior spre interior. Apai sa mananca unul dupa altul, fix fara numar, pana-s gata :). Neaparat de facut in cantitate dubla. Incredibil, dar exista si mofturosi carora li se pare ca mvaaaaaaai, dar au si zahar deasupra, eu nuuu. Pai au, ca ase-s bune cornuletele cu untura:)). 



2 comentarii:

  1. no, abia acum am vazut ca ai tu cornulete cu untura, si cat am cautat o reteta ... da nu-i nimic ca mai este untura la frigider si urmeaza varianta 2 ! :)

    RăspundeţiȘtergere
  2. asta-i prima varianta, cand tot cautam retete,poate cu un pic prea multa untura, adica cu 30 de g :), 150 merge la fel de bine. in rest, n-as renunta la iaurt/smantana sau ce o fi si la galbenus. am vazut la Laura Laurentiu o reteta ce mi s-o parut faina, acum destul de recent, n-am incercat-o inca.

    RăspundeţiȘtergere